Ten Years After

Ten Years After
Ten Years After v roce 1970 (Nahoře Leo Lyons, vlevo Chick Churchill, vpravo Ric Lee, vpředu Alvin Lee)Ten Years After v roce 1970
(Nahoře Leo Lyons, vlevo Chick Churchill, vpravo Ric Lee, vpředu Alvin Lee)
Základní informace
PůvodNottingham
AnglieAnglie Anglie
Žánrybritské blues, blues rock, hard rock, pop rock
Aktivní roky1966–1974
1983
1988–současnost
VydavateléPolygram, Chrysalis, EMI, CBS
WebTenYearsAfterNow.com
Současní členové
Marcus Bonfanti
Chick Churchill
Colin Hodgkinson
Ric Lee
Dřívější členové
Alvin Lee
Joe Gooch
Leo Lyons
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Ten Years After na Suwałki Blues Festivalu, 2009

Ten Years After je anglická blues-rocková skupina, která byla populární koncem 60. a začátkem 70. let. Mezi lety 1968 a 1973 se Ten Years After se svými alby umístili osmkrát v Top 40 v UK Albums Chart. V USA, v žebříčku Billboard 200, měli dokonce dvanáct alb a nejvíce je proslavily písně "I'm Going Home", "Hear Me Calling", "I'd Love To Change the World" a "Love Like a Man".

Členové skupiny

Současní členové Bývalí členové

Diskografie

Studiová alba

Ten Years After 1967
Stonedhenge 1969
Ssssh 1969
Cricklewood Green 1970
Watt 1970
A Space in Time 1971
Rock & Roll Music to the World 1972
Positive Vibrations 1974
About Time 1989
Now 2004
Evolution 2008
A Sting in the Tale 2017

Živá alba

Undead 1968
BBC Sessions 1967–1968
Recorded Live 1973
Live at the Fillmore East 1970 (double live album) 2001
One Night Jammed (Live) 2003
Roadworks (double live album) 2005
Live at Fiesta City (live DVD) 2009
The Name Remains the Same 2014

Kompilace

Literatura

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ten Years After na anglické Wikipedii.

  1. Allmusic ((( Ten Years After > Charts & Awards > Billboard Albums ))) . Dostupné online
  2. ROBERTS, David. Guinness Rockopedia. 1st. vyd. London: Guinness Publishing Ltd., 1998. Dostupné online. ISBN 0-85112-072-5. S. 444. Je zde použita šablona {{Cite book}} označená jako k „pouze dočasnému použití“.

Externí odkazy

Portály: Hudba